Vegan kookworkshops

Heb jij van koken jouw hobby gemaakt? Of wil je graag bewuster bezig zijn met wat je eet? Volg dan één van de vegan kookworkshops van Vega Happie. Hier leer je namelijk lekker, verantwoord én bewust koken. Ontdek hoe je een kruidige Indonesische rijsttafel kookt, Japanse sushi in elkaar draait, een Caribisch gerecht bereidt of ga aan de slag met lekkere borrelhapjes van vleesvervangers. Zo tover jij straks thuis de lekkerste gerechten op tafel!

Plantaardig leren koken

Tijdens een workshop leer je hoe je de lekkerste gerechten uit verschillende keukens kookt. We gebruiken alleen plantaardige ingrediënten en geven je tips & tricks waarmee jij na afloop van de kookworkshop chef in eigen keuken bent. Aan het einde van de kookworkshop staat er een tafel vol lekkers om samen op te eten. Meestal blijft er eten over, dus neem vooral bakjes mee om gerechten in mee te nemen. Zo maak je ook de thuisblijvers blij!

Gezellig samen koken tijdens de kookworkshop

Je kunt je alleen met een groep inschrijven voor één van de onderstaande kookworkshops. Leuk om te doen als uitje met familie, vrienden of collega’s! Wil je met een groep komen? Neem dan contact op met Renate voor de mogelijkheden. De kooklessen duren ongeveer 4 uur. Bij binnenkomst staat er een hapje en een drankje klaar. We beginnen met een korte uitleg over de recepten, producten, kruiden en specerijen die we gebruiken. Na de inleiding koken we samen alle gerechten en sluiten we de kookworkshop af met het allerleukste: het opeten van het lekkere eten!
We hebben de recepten die we gebruiken tijdens de kookworkshops gebundeld in een receptenboekje. Na afloop van de kookworkshop ontvang je het receptenboekje via e-mail.

Workshop aanbod

Wat krijg je ? (voor groepen) 

De ± 4-uur durende kookworkshops zijn mogelijk op alle dagen/dagdelen en beschikbaar vanaf 4 personen. Inbegrepen bij de kookworkshops:

 • Een vegan hapje en drankje bij binnenkomst.
 • Een uitleg over de keuken en de eetcultuur die centraal staat tijdens de workshop
 • Tips & tricks over de te bereiden gerechten.
 • Samen genieten van een uitgebreid diner. Alles wat overblijft mag mee naar huis
 • Per mail ontvangen jullie na afloop een receptenbundel
 • Samen koken en eten verbindt! Het belooft dus een gezellig groepsuitje te worden.

Vragen?

Heb je een vraag over de inhoud van de kookworkshops? Hieronder vind je antwoord op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Renate.


Bij Vega Happie leer je lekker, bewust en vegan koken.
Afbeelding van een vegan soep van Vega Happie's kookworkshop

Veelgestelde vragen

Wat is de inhoud van de verschillende kookworkshops?

 

 • Indonesische vegan kookworkshop
  In de Indonesische kookworkshop gaan we in op het gebruik van de specerijen en kruiden die de Indonesische keuken maken tot wat het is; van geurig en kruidig tot erg pittig, maar vooral erg lekker! We laten je tijdens deze workshop zien hoe je zelf een uitgebreide vegan Indonesische rijsttafel kunt maken.

 • Japanse vegan kookworkshop
  Heb je altijd al willen weten hoe je de lekkerste Japanse gerechten op tafel tovert? Hou je van nigiri sushi, maki sushi, ramen soep en gyoza dumpling, maar heb je het allemaal liever plantaardig? Dan is deze Japanse vegan kookcursus echt iets voor jou! 100% Japan, 100% vegan!

 • Veganistisch kookworkshop zelf vleesvervangers maken
  Als je geen dierlijke producten eet, is het niet persé noodzakelijk om een vleesvervanger toe te voegen aan je maaltijden. Toch vindt niet iedereen het even makkelijk om te koken zonder een vleesvervanger. In de supermarkt vind je tegenwoordig een ruim assortiment aan alternatieven voor vlees. Helaas weet je niet altijd wat er in deze vleesvervangers verwerkt is, tenzij je goed op de ingrediëntenlijst let. Wij laten je in deze veganistisch kookcursus zien dat zelf vleesvervangers maken helemaal niet moeilijk is.
 • Vegan kookworkshop borrelhapjes
  We borrelen wat af in Nederland. Daar horen natuurlijk hapjes bij. Nu kun je naar de supermarkt hollen voor een zak chips en nootjes of uit gemak toastjes met kant en klare hummus op tafel zetten. Maar hoe leuk is het om origineel uit de hoek te komen met zelf gemaakte veganistische borrelhapjes? Dat is veel lekkerder, maar ook veel makkelijker dan je misschien denkt. In de vegan kooklessen van Vega Happie laten we zien hoe makkelijk het is!
 • Workshop vegan koken uit de Caribbean keuken
  De Caribische keuken is enorm gevarieerd, smaakvol, kleurrijk en is een smeltkroes van gerechten uit verschillende keukens. In deze workshop vegan koken uit de Caribbean keuken maken we onder andere Surinaamse pastechi en tjauw min. Uit de Cubaanse keuken maken we Ropa Vieja en uit Trinidad de doubles met een romige chickpea curry.

Welke kookworkshop past bij mij?

Op dit moment kun je uit 5 verschillende vegan kookworkshops kiezen. Hou jij van pittig en kruidige gerechten? Dan is de Indonesische rijsttafel kookworkshop perfect voor jou. Ben je gek op sushi, ramen soep of gyoza? Kom dan de Japanse kookworkshop volgen. Als je de vleesvervangers uit de supermarkt wilt vermijden, dan leer ik je in de kookworkshop ‘Zelf vleesvervangers maken’ hoe je dat doet. Borrelen met zelfgemaakte vegan borrelhapjes? In de borrelhapjes kookles maak je onder andere vegan ‘zalm’ en ‘kip-kerrie’ salade. Als laatste hebben we ook nog de Caribbean kookcursus met heerlijke pasteitjes, roti en nog veel meer. Of je nu een beginnende kok bent of een gevorderde chef, je kunt altijd deelnemen aan een kookworkshop.

Waar worden de kookworkshops georganiseerd?

De kookworkshop wordt georganiseerd in de kookstudio van Vega Happie. Deze kookstudio is in Almere, op de Makassarweg 79. In mijn fijne kookstudio tover je de lekkerste ingrediënten om in mooie, smaakvolle gerechten die je ook na de kookworkshop in je eigen keuken kunt bereiden. 

Hoe kan ik een vegan kookworkshop reserveren in Almere?

Bij Vega Happie reserveer je makkelijk en snel een vegan kookworkshop in Almere. Dat doe je door op de kookworkshop van jouw keuze te drukken en je bestelling in de winkelmand te plaatsen.

Kan ik een cadeaubon kopen voor een vegan kookworkshop?

Het is vaak zo lastig om een origineel cadeau te bedenken, vooral wanneer iemand alles al heeft. Geef daarom een bijzondere belevenis cadeau. Met een cadeaubon van Vega Happie geef je een smaakvol en duurzaam cadeau waar de ontvanger bovendien mooie herinneringen aan overhoudt. De cadeaubonnen voor de veganistische kookworkshops in Almere zijn verkrijgbaar met een waarde van € 25,00 - € 50,00 of € 75,00.

Waarom deelnemen aan een veganistische kookworkshop?

Je kunt verschillende redenen hebben om een kookworkshop te volgen. Misschien wil je eens proberen of vegan eten bij je past. Of misschien wil je graag nieuwe gerechten leren koken. Wat je reden ook is, je zult vol inspiratie de veganistische kookworkshop uitlopen. De kookworkshop is voor iedereen toegankelijk. Ook als je nog nooit veganistisch gegeten hebt of geen keukenprins- of prinses bent, ben je meer dan welkom. Iedereen zal zich tijdens de kookworkshop verbazen over hoe lekker veganistische gerechten kunnen zijn. 

Wat kost een kookworkshop?

Je kunt je met een groep vanaf 6 personen inschrijven. De kosten bedragen dan € 85,- per persoon. 

Welke vleesvervangers gebruikt Vega Happie in de kookworkshops?

In de kookworkshops gebruiken wij regelmatig seitan. Seitan wordt gemaakt van tarwegluten en water. Daaruit ontstaat een deeg. Door dit deeg te koken, ontstaat er een vlezige structuur die perfect dient als vleesvervanger. Let op: seitan is dus niet glutenvrij!

Dieetwensen

Zijn er deelnemers met een speciaal dieet? Eet je in verband met een glutenintolerantie geen seitan? Heb je andere wensen? Geen probleem! We bespreken jouw wensen en passen de kookworkshop hierop aan. Neem voor meer informatie contact op met Renate.