Over Vega Happie
Plantaardige kookcursussen en catering.
Ik ben Renate Vermeulen – getrouwd met Rinus, moeder van Kaj, en een groot liefhebber van puur en eerlijk eten.
In 2015 begon mijn zoektocht naar bewust eten, nadat mijn zoon thuiskwam met een indrukwekkende spreekbeurt over de bio-industrie. Wat begon als een keuze voor dierenwelzijn, groeide uit tot een bredere levensstijl die draait om gezondheid, duurzaamheid en compassie.
Inmiddels eet ik volledig plantaardig. Niet alleen vanwege het dierenleed, maar ook omdat ik leerde hoeveel impact onze voedselkeuzes hebben op het klimaat, de wereldwijde voedselverdeling én onze eigen gezondheid.
Koken is altijd mijn passie geweest, maar sinds ik plantaardig kook, ben ik nog enthousiaster. I
Ik hou ervan om mensen te laten zien hoe verrassend lekker en voedzaam een maaltijd zonder dierlijke producten kan zijn. Geen poespas, maar puur, smaakvol en vol leven.
Na jaren in de financiële sector koos ik voor een nieuwe richting. Ik volgde de opleiding tot vegan chef en school me nu verder in de natuurvoedingskeuken en de verdiepende opleiding Natuurkeuken PRO.
Vanuit mijn bedrijf Vega Happie geef ik kookcursussen waarin ik mensen inspireer om gezonder en bewuster te eten – met aandacht voor de seizoenen, onze gezondheid en de planeet.

”De reden om bewust te eten kan voor iedereen verschillend zijn.
Maar wat jouw reden ook is, het is altijd een goede keuze om bewust om te gaan met je lichaam en met de wereld om je heen.”