Vegan kookworkshops 🌿

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan kookworkshops die regelmatig wisselt. Je kunt aan de slag met gerechten uit de Japanse of Indonesische keuken. Maar ook vegan borrelhapjes of het maken van alternatieven voor vlees daar draai jij je hand niet meer voor om na het volgen van een kookworkshop.

De kookworkshops kun je individueel volgen op de hieronder geplande data en tijdstippen maar voor groepen vanaf 6 personen is een privé kookworkshop ook mogelijk. Superleuk om te doen met je familie, vrienden of collega's.

Een kookworkshop bij Vega Happie duurt 4,5 uur. Bij binnenkomst staat er een hapje en een drankje klaar. We beginnen met een korte uitleg over de recepten, producten, kruiden en specerijen die we gaan gebruiken. Na de inleiding koken we samen alle gerechten en sluiten we de middag af met het het allerleukste, het opeten van al dat lekkere eten!

De recepten die we maken tijdens de kookworkshops hebben wij gebundeld in een receptenboekje. Na afloop van de kookworkshop ontvang je het receptenboekje via e-mail.

Vegan Japanse sushi uit de Japanse kookworkshop.

Diverse kookworkshops 

Vega Happie biedt kookworkshops aan met verschillende thema’s. Er zit dus altijd wel een kookworkshop tussen die qua smaak bij je past. Gerechten uit de Japanse en Indonesische keuken maar ook veganistische borrelhapjes komen voorbij in de verschillende kookworkshops. Wil je meer informatie over de kookworkshops? Klik dan op 1 van de kookworkshops hierboven. Maar ook hieronder wordt er kort aangegeven wat we doen in de kookworkshops

Indonesische vegan kookworkshop

In deze Indonesische kookworkshop gaan we in op het gebruik van de specerijen en kruiden die de Indonesische keuken maken tot wat het is; van geurig, kruidig tot erg pittig. Maar vooral erg lekker! We laten je tijdens deze workshop zien hoe je zelf een uitgebreide vegan Indonesische rijsttafel kunt maken. 

Japanse vegan kookcursus

Heb je altijd al willen weten hoe je de lekkerste Japanse gerechten op tafel tovert? Hou je van nigiri sushi, maki sushi, ramen soep en gyoza dumpling, maar heb je het allemaal liever plantaardig? Dan is deze Japanse vegan kookcursus echt iets voor jou! 100% Japan, 100% vegan!

Veganistisch kook cursus zelf vleesvervangers maken

Als je geen dierlijke producten eet is het niet persé noodzakelijk om een vleesvervanger toe te voegen aan je maaltijden. Toch vindt niet iedereen het even makkelijk om te koken zonder een vleesvervanger. In de supermarkt is er tegenwoordig een ruim assortiment te verkrijgen. Helaas weet je niet altijd wat er in deze vleesvervangers verwerkt is tenzij je goed op de ingrediëntenlijst let. Wij laten je in deze veganistisch kook cursus zien dat zelf maken helemaal niet moeilijk is.

Vegan kooklessen borrelhapjes

We borrelen wat af in Nederland. Daar horen natuurlijk hapjes bij. Nu kun je naar de supermarkt hollen voor een zak chips en nootjes. Of uit gemak toch maar weer toastjes met kant en klare hummus op tafel zetten. Maar hoe leuk is het om origineel uit de hoek te komen met zelf gemaakte borrelhapjes? Dat is veel lekkerder, maar ook veel makkelijker dan je misschien denkt. In de vegan kooklessen van Vega Happie laten we zien hoe makkelijk het is!

Workshop vegan koken uit de Caribbean keuken

De Caribische keuken is enorm gevarieerd, smaakvol, kleurrijk en is een smeltkroes van gerechten uit verschillende keukens. In deze workshop vegan koken uit de Caribbean keuken maken we onder andere Surinaamse pastechi en tjauw min. Uit de Cubaanse keuken maken we Ropa Vieja en uit Trinidad de doubles met een romige chickpea curry.

Een vegan kookworkshop reserveren.

Bij Vega Happie reserveer je makkelijk en snel een vegan kookworkshop. De kookworkshop wordt op de locatie van Vega Happie gehouden. In mijn fijne kookstudio in Lelystad tover je de lekkerste ingrediënten om in mooie, smaakvolle gerechten die je ook na de kookworkshop in je eigen keuken kunt bereiden. 

Tijdens de workshop kun je je helemaal concentreren op het koken en hoef je niet mee te schrijven omdat je na afloop van de kookworkshop alle recepten per email ontvangt. Ik leer je tijdens de kookworkshop verschillende kooktechnieken. Omdat je zoveel leert in een korte tijd kun je het ook een kook cursus noemen.

Cadeaubon geven voor een vegan kookworkshop.

Het is vaak zo lastig om een origineel cadeau te bedenken. Vooral wanneer iemand alles al heeft. Wat denk je van het geven van een bijzondere belevenis waar iemand mooie herinneringen aan overhoudt? En wat ook nog eens duurzaam is, heel lekker smaakt en waar de ontvanger later anderen weer blij mee kan maken? Geef dan een Vega Happie cadeaubon voor een veganistische kookworkshop. De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar met een waarde van € 25,00 - € 50,00 of € 75,00.

Een vegan kookworkshop als bedrijfsuitje, personeelsfeest of vrijgezellenfeest.

Ben jij op zoek naar een activiteit voor een origineel vrijgezellenfeest, actief bedrijfsuitje of een andere speciale gelegenheid? Dan ben je bij de kookstudio van Vega Happie aan het juiste adres! 

Tijdens de veganistische kookworkshops leer ik jullie graag hoe lekker vegan gerechten kunnen zijn. Ja, je leest het goed. Alle recepten zijn 100% plantaardig en de ingrediënten zo veel mogelijk lokaal en biologisch. Daarmee zijn alle gerechten goed voor mens, dier én milieu. Kies je voor een kruidige Indonesische rijsttafel, Caribische gerechten of misschien Japanse sushi? Ik leer jullie alle fijne kneepjes van het vak en samen vullen we de tafel met heerlijke plantaardige gerechten.

Vergaderen met een kookworkshop vegan.

Wil jij met je team eens op een andere locatie vergaderen dan op kantoor? En daar meteen een teambuilding uitjes aan vastknopen? Dat kan ook bij Vega Happie. Wij hebben een mooie ruimte beschikbaar waar jullie in alle rust kunnen vergaderen. Na afloop van de vergadering trekken jullie de Vega Happie schorten aan en duiken jullie de keuken in. In overleg stel ik een menu samen die jullie na afloop gezellig aan tafel kunnen eten. Neem voor meer informatie contact op met Renate!

 

Hoe verloopt een kookworkshop bij Vega Happie?

Een kookworkshop bij Vega Happie duurt 4,5 uur. Bij binnenkomst staat er een hapje en een drankje klaar. We beginnen met een korte uitleg over de recepten, producten, kruiden en specerijen die we gaan gebruiken. Na de inleiding koken we samen alle gerechten en sluiten we de middag af met het het allerleukste, het opeten van al dat lekkere eten!

Waarom deelnemen aan een veganistische kookworkshop?

Je kunt verschillende redenen hebben om een kookworkshop te volgen. Dat kan zijn dat je een keer wilt proberen of vegan eten wel bij je past of je eet al vegan en wilt je skills uitbreiden. Wat je reden ook is, je zult vol inspiratie de veganistische kookworkshop uitlopen. De kookworkshop is voor iedereen toegankelijk. Ook als je nog nooit veganistisch gegeten hebt of geen keukenprins- of prinses bent dan ben je meer dan welkom. Iedereen zal zich tijdens de kookworkshop verbazen over hoe lekker veganistische gerechten kunnen zijn. 

Wat leer je tijdens een vegan kookworkshop?

In de kookworkshops leer ik je alles over de kruiden en specerijen van de verschillende keukens. Maar ook welke alternatieven voor vlees je kun gebruiken. Niet alleen voor de gerechten uit de kookworkshops maar ook voor je eigen recepten. Ook geef ik je tips over alle andere vegan producten die er tegenwoordige te krijgen zijn. Heb je zelf vragen? Dan kun je die natuurlijk ook aan mij stellen tijdens de kookworkshops. Ik help je graag!

Welke kookworkshop biedt Vega Happie? 

Op dit moment kun je uit 5 verschillende vegan kookworkshops kiezen. Houd jij van pittig en kruidige gerechten? Dan is de Indonesische rijsttafel kookworkshop perfect voor jou. Ben je gek op sushi, ramen soep of gyoza? Kom dan de Japanse kookworkshops volgen. Als je de vleesvervangers uit de supermarkt wilt vermijden dan leer ik je in de kookworkshop Zelf vleesvervangers maken hoe je dat kunt doen. Borrelen met zelfgemaakte vegan borrelhapjes? In de borrelhapjes kookworkshop maak je onder andere vegan “zalm” en “kip” kerrie salade. Dan als laatste hebben we ook nog de Caribbean kookworkshop met heerlijke pasteitjes, roti en nog veel meer. 

Wat kost een kookworkshop?

De kookworkshops voor individuele inschrijving kosten € 75,00 per persoon. Je kookt dan samen met maximaal 7 andere deelnemers. Een privé kookworkshop is ook mogelijk. Vanaf 6 personen kun jij met je familie, vrienden of wie je maar wilt komen koken in mijn kookstudio. De prijzen kun je hier vinden.

 

Welke producten ter vervanging van vlees gebruikt Vega Happie in de kookworkshops?

In de kookworkshop gebruiken wij regelmatig seitan. Seitan maak je van tarwegluten en water. Het deeg wat ontstaat kook je in bouillon waardoor er een vlezige structuur ontstaat.