Recept voor een overheerlijke Orzo salade

 

Heb je al eens van orzo gehoord? Het is een perfecte combinatie tussen pasta en rijst die jouw gerechten nét een andere twist geeft. Orzo heeft een lekkere bite en een iets nootachtige smaak. Benieuwd? Probeer dan eens deze overheerlijke orzo salade met granaatappelpitten, vegan feta en amandelen. Ook erg lekker met een dikke plak zuurdesembrood en vegan kruidenboter erbij!

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram orzo
  • 80 gram ongebrande amandelen
  • 2 stuks courgette
  • 125 gram Violife Feta
  • 150 gram rucolamelange
  • 80 gram granaatappelpitten
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels witte balsamicoazijn
  • zout en peper

 

Zo maak je het:

Stap 1

Breng ruim water met een theelepel zout aan de kook. Voeg de orzo toe en kook, met deksel op de pan, 10 minuten. Giet de orzo af in een vergiet en spoel, om het garen te stoppen, af met koud stromend water. Laat uitlekken.

 

Stap 2

Snij de courgette in blokjes en hak de amandelen met een mes of in een keukenmachine grof.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

 

Stap 3

Verhit dezelfde koekenpan opnieuw en voeg een scheutje olijfolie in de pan. Verhit kort en bak dan de courgette in 5 minuten gaar. Zorg dat er nog een bite in zit. Breng op smaak met peper en zout. Snij de feta in blokjes. Meng de orzo samen met de courgette, 3/4 van de rucola melange, 3/4 van de geroosterde amandelen en de helft van de feta.

 

Stap 4

Meng 4 eetlepels extra vierge olijfolie met 4 theelepels witte balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de helft van de dressing door de orzo.

 

Stap 5

Maak van de overige rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met het restant van de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes en de overige feta. Besprenkel naar smaak nog met het restant van de dressing. 

 

Serveer met een dikke plak zuurdesembrood en vegan kruidenboter.