Vegan Babi Pangang

Dit recept is op basis van 4 porties. De totale bereidingstijd is 60 minuten.

 

Wat heb je nodig?

  • 550 gram seitan, zelfgemaakt of uit pot/blik (stap 1)
  • 2 cm verse djahé (stap 2)
  • 4 teentjes knoflook (stap 2)
  • 4 eetlepels plantaardige olie (stap 2)
  • 4 eetlepels ketjap manis (stap 2)
  • 1 ui (stap 3)
  • 2 teentjes knoflook (stap 3)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (stap 3)
  • 1 eetlepel citroensap (stap 3)
  • 2 eetlepels gembersiroop (stap 3)
  • 4 eetlepels ketchup (stap 3)
  • 2 eetlepels sweet chilisaus (stap 3)
  • 2 eetlepels azijn (stap 3)
  • 3 eetlepels bruine suiker (stap 3)
  • 400 ml water (stap 3)
  • 2 eetlepels maïzena (stap 4)
  • 2 eetlepels water (stap 4)
  • 4 eetlepels bloem (stap 6)
  • plantaardige olie om in te bakken (stap 6)

 

  • Rasp
  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Kom

Zo maak je het:

Stap 1

Als je seitan uit pot of blik gebruikt spoel deze dan af onder stromend water en laat uitlekken.

 

Stap 2

Rasp de ui, knoflook en verse djahé fijn en meng met de plantaardige olie en ketjap manis tot een marinade. Voeg de seitan toe en zet voor 30 minuten apart.

 

Stap 3

Snij de ui en knoflook fijn en meng met alle overige ingrediënten van stap 3 tot een saus. Verwarm de saus in een steelpan, op laag vuur, tot het kookt. Laat dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de saus met een staafmixer en doe de saus terug in de pan.

 

Stap 4

Meng de maïzena en water tot een papje. Voeg de helft van het papje toe en verwarm een minuutje mee tot de saus indikt. Als de saus nog te dun is dan voeg je telkens een theelepel van het maïzena papje extra toe tot de gewenste dikte. Maak op smaak en zet de saus apart.

 

Stap 5

Haal de seitan uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Grote stukken seitan snij je doormidden.

 

Stap 6

Doe de seitan in een kom en strooi de bloem er over. Roer met een houten lepel de bloem door de seitan totdat alle stukjes zijn bedekt met bloem. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de stukken seitan voor ongeveer 2 minuten in de olie tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en leg de stukken in een schaal. Let op! Serveer de saus apart van de gefrituurde seitan anders verliest deze zijn knapperigheid.