Sushitaartje met "tonijn"

Aantal porties: 4/8  Totale bereidingstijd: 1 uur.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram sushirijst (stap 1)

  • 5 eetlepels rijstazijn (stap 1)

  • 1 theelepel witte suiker (stap 1)

  • 1/2 theelepel zout (stap 1)

  • 1 potje Garden Gourmet Vuna (stap 2)
  • 2 eetlepels vegan mayonaise (stap 2)
  • 1 theelepel Sriracha (stap 2)
  • 1 avocado (stap 3)

  • 1/2 komkommer (stap 3)

  • 3 nori vellen (stap 4)
  • 100 gram edaname bonen (stap 5)
  • 50 gram zeewiersalade (stap 5)
  • 1 handje kiemgroente (stap 5)

  • 2 ronde bakblikjes 12 cm.                                                                                                                                       

Zo maak je het:

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verspreid de sushirijst op een platte grote schaal. Zo koelt de rijst sneller af. Verwarm de rijstazijn, suiker en zout in een steelpan tot de suiker en zout zijn opgelost. Niet laten koken! Roer het mengsel, met een houtel lepel, door de sushirijst. Laat de sushirijst 30 minuten afkoelen.

 

Stap 2

Meng de Garden Gourmet Vuna met de mayonaise en de Sriracha en zet opzij.

 

Stap 3

Schil de avocado en snij in plakjes. Was de komkommer en snij deze in dunne plakjes.

 

Stap 4

Gebruik de onderkant van de mini bakblikjes als mal en snij 6 rondjes uit de nori vellen.

 

Stap 5

Begin nu met de opbouw van de taartjes. Bedek de bodem van het bakblik met huishoudfolie. Leg een rondje nori op de bodem. Schep daarop 1/4 van de rijst. Druk goed aan. Daarop komt een laagje Vuna, dan een laagje komkommer en een rondje nori. Verdeel de avocado over de nori en schep daar weer 1/4 van de rijst. Druk weer stevig aan. Plaats edaname bonen langs de randen van de rijst en in het midden de helft van de zeewier. Daarop dan weer een plukje kiemgroente.

 

Herhaal dit voor het 2e taartje of top deze af met wat je zelf nog meer lekker vindt. Ik deed dat met vegan zalm, zeewier, zwart sesamzaad en wasabi mayonaise.

Eet smakelijk!