Indische bami

Aantal porties: 4  Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram volkoren spaghetti (stap 1)
  • 1 ui (stap 2)
  • 2 knoflook (stap 2)
  • 2 cm verse gember (stap 2)
  • 2 rode paprika's (stap 2)
  • 250 gram sugar snaps (stap 2)
  • 2 bosuitjes (stap 2)
  • 1 theelepel sambal oelek (stap 3)
  • 50 gram gezouten pinda's (stap 3)
  • 2 eetlepels pindakaas (stap 3)
  • 200 ml kokosmelk (stap 3)
  • 2 eetlepels ketjap manis (stap 3)
  • 100 gram taugé (stap 3)
  • 2 theelepels laos (stap 4)
  • 1 theelepel gemalen koriander (stap 4)
  • 2 maggi blokjes (4)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes (stap 4)
  • 2 eetlepels olijfolie (stap 4)

Zo maak je het:

Stap 1

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Knip de slieren met een schaar in kleinere stukken. Dat mengt straks makkelijker met alle andere ingrediënten.

 

Stap 2

Maak de ui, gember en knoflook schoon en snij ze fijn. Maak de paprika's schoon en snij in kleine stukjes. Haal de puntjes en draadjes van de sugar snaps af en snij ze in 2 of 3 stukken. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.

 

Stap 3

Meng de sambal door de pinda's en zet apart. Meng de pindakaas en ketjap manis door de kokosmelk en zet apart. Giet kokend water over de taugé en spoel direct af met koud water.

 

Stap 4

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook, laos en koriander toe en bak deze 1 minuut mee. Doe dan de paprika en sugar snaps erbij, verkruimel de maggi blokjes er over en bak nog 5 minuten. Voeg de gemengde kokosmelk en pindakaas toe en laat 2 minuten op laag vuur koken. Meng dan de spaghetti en taugé door de saus en roer nog 1 minuut. Garneer met de pinda's, gebakken uitjes en de bosuitjes.

 

Eet smakelijk!