Stamppotje Tempeh

Aantal porties: 4  Totale bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • 400 gram tempeh (stap 1)
  • 3 eetlepels ketjap manis (stap 1)
  • 3 eetlepels sojasaus (stap 1)
  • 3 eetlepels water (stap 1)
  • 1,5 theelepel sambal oelek (stap 1)
  • 2 teentjes knoflook (stap 1)
  • 2 cm verse gember (stap 1)
  • 1,2 kg kruimige aardappelen (stap 2)
  • 1 groentebouillonblokje (stap 2)
  • 2 grote uien (stap 3)
  • 1 eetlepel mosterd (stap 3)
  • 2 eetlepels sojasaus (stap 3)
  • 800 gram andijvie (stap 5)
  • 200 ml plantaardige melk (stap 5)

Zo maak je het:  

Stap 1

Snij de tempeh in blokjes van 2x2 cm. Maak de knoflook en gember schoon en rasp ze beiden fijn. Mix de knoflook en gember met alle overige ingrediënten van stap 2 tot een marinade en voeg de tempeh toe. Roer dit goed door en zet apart.

 

Stap 2

Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een pan en voeg water toe totdat deze net onder staan. Doe het bouillonblokje in de pan en breng, met de deksel op de pan, aan de kook. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Stap 3

Maak ondertussen de uien schoon en snij deze in dunne ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak ze in 2 minuten glazig. Voeg dan de mosterd en sojasaus toe en roer goed door. Zet het vuur nu laag en laat de uien 15 minuten zachtjes bakken. Als de uien klaar zijn doe deze dan in een schaaltje en zet apart.

 

Stap 4

Verhit in dezelfde koekenpan nog 1 eetlepel olie en bak de tempeh in ongeveer 7 minuten rondom gaar en bruin.

 

Stap 5

Giet de aardappelen af, voeg de plantaardige melk toe en stamp fijn. Zet de pan nu terug op laag vuur en roer de andijvie door de aardappelpuree. Voeg de uien en de tempeh toe en verwarm nog even goed door.

 

Eet smakelijk!