Naanbrood

Aantal porties: 4  Totale bereidingstijd: 1 uur rijstijd, 30 minuten bereiden.

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje gist, 7 gram (stap 1)

  • 1 theelepel suiker (stap 1)

  • 4 eetlepels warm water (stap 1)

  • 600 gram zelfrijzend bakmeel (stap 2)

  • 400 gram plantaardige yoghurt (stap 2)

  • 1/2 theelepel zout (stap 2)

  • olijfolie (stap 3)
  • 2 tenen knoflook (stap 3)                                                                                                                                       

Zo maak je het:

Stap 1

Meng het zakjes gist en de suiker met 4 eetlepels warm water en laat 15 minuten staan.

 

Stap 2

Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in een grote kom en meng goed door elkaar. Maak een kuiltje en voeg de yoghurt en het gist toe. Kneed dit alles tot een soepel deeg met de hand (15 minuten) of met de keukenmachine (10 minuten). Dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen.

 

Stap 3

Maak de knoflook schoon en pers deze uit in een kommetje met wat olijfolie. Mocht je later wat olie te weinig hebben dan kun je die gewoon toevoegen.

 

Stap 4

Haal dan de deegbol uit de kom en weeg deze. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Als je wat kleinere broodjes wilt (daar houd ikzelf persoonlijk van) verdeel het dan in 16/18 stukken.

 

Stap 5

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een ovaal. Verhit een koekenpan, zonder olie, op matig vuur. Doe het naanbrood in de koekenpan en smeer de gehele bovenkant licht in met de knoflookolie. Bak voor 2 minuten en draai het naanbrood dan om. Smeer ook deze kant lichtjes in met olie en bak nog 2 minuten. Herhaal dit tot al het deeg op is.

 

Het naanbrood kun je goed invriezen. Ontdooien in een gesloten plastic zak en daarna

3 minuten op 200 graden in de oven of 180 graden in de airfryer.

 

Eet smakelijk!