Veganistische spinazie & feta hummus

 

Ook zo’n zin in een lekker tussendoortje, bijgerecht of dip voor bij de borrel? Denk dan eens aan hummus! Ken je deze variant met spinazie, vegan feta en knoflook al? Zeker het proberen waard, en helemaal niet moeilijk om te maken!

Dit recept is op basis van 6 porties. De totale bereidingstijd is 10 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kikkererwten (400 gram) (stap 1)
  • 1 grote teen knoflook (stap 2)
  • 75 gram spinazie (stap 2)
  • 3 eetlepels citroensap (stap 2)
  • 80 gram vegan feta (stap 2)
  • 1/4 theelepel chilivlokken (stap 2)
  • 1 theelepel gemalen komijn (stap 2)
  • 12 gram pijnboompitjes (10 gram stap 2 / 2 gram stap 3)
  • 100 ml ijswater (stap 3)
  • Zout en peper (stap 3)

Zo maak je het:

Stap 1

Giet de kikkererwten af in een vergiet en vang het vocht op. Het vocht (aquafaba) kun je gebruiken als vervanger voor eiwit in bijvoorbeeld meringues of spekkoek. Je kunt de aquafaba een paar dagen bewaren in de koelkast of 2 tot 3 maanden in de vriezer.

 

Stap 2

Pel de teen knoflook en rooster de pijnboompitjes bruin in een droge koekenpan. Doe dan 10 gram geroosterde pijnboompitjes en alle andere ingrediënten van stap 2 in een keukenmachine.

 

Stap 3

Voeg de helft van het ijswater toe en maal ongeveer 3 minuten tot een smeuïge hummus. Als het nog te droog is voeg dan nog wat meer ijswater toe. Breng de hummus verder op smaak met zout en peper.

 

Doe de hummus in een bakje en strooi er wat chilivlokken en 2 gram geroosterde pijnboompitjes over.

 

Eet smakelijk!